Ana Sayfa > Popüler Yazılar > Ayvalık Magazin > 2013-Yazılar > Kendinizi 3 ayda sil baştan inşa etmek

Kendinizi 3 ayda sil baştan inşa etmek

NE YERSEN OSUN

Şükran Gölbaşı

 

Kendinizi 3 ayda sil baştan inşa etmek elinizde

 

Yiyeceklerimizin seçiminin, beden ve ruh sağlığımızla, cildimizin kalitesi ile, yakalandığımız ve yakalanmamız muhtemel rahatsızlıklarla ve en çok da yaş alırken daha az buruşmak, daha az sarkmak ve her daim genç ve sağlıklı görünmekle ne kadar yakından alakalı olduğunu biliyor musunuz?

 

Her 3 – 4 ayda bir vücudunuzun %98’i baştan ayağa yenileniyor.

Yani, 3 ay önceki hücrelerinizin tümü ölmüş ve yerine yepyeni hücreler üretilmiş oluyor. Peki, vücut bunu nasıl yapıyor? Tabii ki yediğimiz içtiğimiz yiyeceklerdeki temel yapıtaşlarını kullanarak. Kuantum biyolojiye göre biz her 3 ayda bir aslında tümüyle başka biri oluyoruz. Örneğin miğde dokumuz her 4 günde bir yenileniyor. Her 30 günde bir cildimiz tümüyle yenileniyor. Her altı haftada bir karaciğerimiz, her 3 ayda bir iskelet yapımız bütünüyle yenileniyor. Bu durumda, karar verip 3 ay içinde kendimizi istediğimiz biçimde yeniden inşa edebiliriz.


Daha sağlıklı, daha genç, daha dinç olmayı seçmek elimizde.

Nasıl mı? Tabii ki, yiyeceklerimizi seçerek. Vücudumuz, hergün binlerce faaliyetimizi gerçekleştirmek için yediğimiz besinlerin yapıtaşlarını kullanır. Yediklerimiz vücut tarafından ayrıştırılarak emilir ve hücrelerimizin yapıtaşını oluşturur. Vücudumuza aldığımız besinler işe yararsa vücudumuzun yeni yapılarını oluşturacak, yaramayanlar temizlenip atılacak, toksik maddeler, katkı maddeleri ilgili organlarda önce depolanıp sonra uygun kimyasallar bulunduğunda buralardan süpürülüp atılacak, bu böyle sürüp gidecektir.

 

Sağlıklı şeyler yersek, hücrelerimiz de sağlıklı olacak, kendimizi daha güçlü ve daha enerji dolu hissedeceğiz. Zihnimiz, düşüncelerimiz ve cildimiz berrak olacak. Sağlıksız, işlenmiş yiyecekler yemişsek, vücut gereken enerjiyi sağlayamayacağı için kendimizi yorgun hissedeceğiz, vücut içimize aldığımız zararlı kimyasalları atmak için fazla mesai yapacak, bunu alışkanlık haline getirmişsek, zamanla kendimizi hasta edeceğiz ya da en hafifinden kötü, yorgun hissedeceğiz.

 

Aslında hayatımız seçimlerimizden ibarettir

Ya bizi iyileştiren besinleri seçip kaliteli bir hayat süreceğiz ya da bizi hasta edenleri seçip çeşitli hastalıklar ve ilaçlarla birlikte yaşayacağız. Ağzımıza koyduğumuz her şey bizim bir parçamız oluyor, ya şifamız ya da zehrimiz.

 

Bu demektir ki, biz daha güçlü kemikler, daha keskin gözler, daha duru bir tene sahip olmayı istersek birkaç ay içinde başarabiliriz

İyi malzemeler kullanarak iyi bir yapı oluşturabiliriz. En geç 2-3 ay içinde bu mucizeyi izleyebilirsiniz. Çünkü yedikleriniz kan yapınızı, kan yapınız hormonlarınızı, hormonlarınız metabolizmanızı ve metabolizmanızın işleyiş tarzı nasıl göründüğünüzü, nasıl hissettiğinizi ve nasıl düşündüğünüzü belirleyecektir. Kanser, romatizma, diyabet gibi pek çok sistemik hastalığın temelinde sürekli kirletilen vücudun kendini yeterince arıtamaması ve bizim ona kendini temizlemesi için yeterince yardımcı olmamamız yatar. Ağrılar, sızılar, yorgunluklar, yıpranmış sinirler, vücudun çığlık atmasıdır. Hastalıklar ise bu çığlığı duymayanlardan vücudun intikamıdır.

Gelecek sayı: Vücudumuzu nasıl çöp kutusuna çeviriyoruz.

 

http://ayvalikmagazin.com/temmuz-2013-18.html

ContactspcBanaspcCreative Commons Licenseİçeriğimiz CC BY-NC
spcUlaşınspcLisansına tabidir

w3c HTML CSS Compatible

* * * Site kullanım şartlarını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz * * *