Ana Sayfa > Popüler Yazılar > Ayvalık Magazin > 2014-Yazılar > Su 2: Sağlıklı suyun özellikleri

Su 2: Sağlıklı suyun özellikleri

NE YERSEN OSUN

Şükran Gölbaşı

 

Sağlıklı suyun özellikleri

 

Bir Kızılderili sözü vardır: “Gün gelecek yiyecek çok şeyleri olacak, fakat yine de insanlar açlıktan ölecekler” der. O gün bugündür. Yediklerimizin çoğu zerrece besin değeri olmayan çöplük. İçtiklerimiz de öyle, her taraf su dolu fakat içecek bir damla bile sağlıklı suyumuz yok. Sağlıklı suyun en önemli özellikleri saflığı, pH değeri, elektron aktivitesi ve moleküler yapısıdır.

 

Saflık

Her şeyden önce, suyunuzun saf ve içmek için güvenli oldu¬ğuna emin olmalısınız. Suyun şişede satılması böyle olduğu anlamına gelmez. Bir araştırma su kaynaklarında, 75.000'in üzerinde toksik, sentetik ve kimya¬sal bileşim bulunduğunu rapor etmektedir. Bu kirliliğin pek çoğuna endüstri ve tarım sebep oluyor ama önemli bir kısmını da ot kimyasalları, ilaçlar, benzin ve ev içi temizlik ürünleri gibi günlük yaşam ürünleri oluşturmaktadır. Suyu sağlığına kavuşturmanın en kolay kısmı bunları arındırmaktır. Bir damıtıcı veya bir elektronik su temizleyicisi ile bu kısım başarılabilir.

 

pH

Sağlıklı olması için, suyunuzun toksinlerden arıtılması yetmez aynı zamanda alkalik olmalıdır. Günümüzde pek çok su asidiktir. Saf, damıtılmış suyun pH derecesi 7 olur. Bu değerin üzerine çıktıkça alkalilik artar, altına indikçe asitlik artar. Asit¬li vücudun nötrlenmesi için suyun asidite oranının en az 9.5 pH, ciddi obezite ve ciddi sağlık sorunları karşısında daha da fazla olması gerekir. Herhangi bir olumsuz mikroform alkalik su bulunan bir or¬tamda yaşayamaz. Unutmayın vücudunuzun bütün sıvıları hafif alkali tuzlu sudur.

 

Su İçsem Yarıyor

Su eğer alkalik ise asitleri ve atık maddeleri vücudunuzdan temizleyebilir, aksi takdirde içtiğiniz asitli sular (vücut tedbir olarak hücrelerinin çevresini damarlarını yağlayacağı için) sizi şişmanlatır. Evet “su içsem yarıyor” diyenler haksız değiller, çünkü asiditesi yüksek su içiyorlar.

Suyunuza sod¬yum klorid, sodyum bikarbonat veya sod¬yum silikat ekleyerek kendiniz de alkali hale getirebilirsiniz. Sodyum silikatı veya sodyum kloriti sağlık¬lı yiyecek dükkânlarından alabilirsiniz. Şu meşhur pH damlaları denen zayıflatıcıların özü, suyu alkali hale getiren çeşitli tuzlardır

Elektron Aktivitesi

Suyunuzdaki enerji miktarı elektronları sayılarak belirlenir. Sağlıklı suyun OAP’si 250 mV, rH değeri 22’nin altındadır. Satın aldığınız sularda bu değerlerin damacana üzerinde yazması gerekir. Aslında suyunuzu alkali yaptığınızda bu koşulları da sağlamış olursunuz.

 

Moleküler Yapısı

Suyun moleküler yapısı bir diğer önemli özelliğidir. Bu moleküler yapı, doğal suda küçüktür ve hücrelerin içine rahatça girebilir. İşlenmiş sularda, H20 molekülleri 10'lu veya 20'li gruplar halinde bitişir. Bu hem suyun hücrelerin içine geçememesine hem de elektron aktivitesinin azalmasına neden olur. Yeteri kadar su içtiğiniz halde hücreleriniz susuzluk çeker.

İşte ideal bir arıtma sistemi, suya bütün bu doğal özelliklerini kazandıran sistemdir. Maalesef piyasadaki arıtmaların çoğu kaba temizlik yapan sistemlerdir. Suyun elektron ve molekül yapısını düzenlemezler. Bir sonraki yazıda bu sistemleri ele alacağım. Sağlıkla kalın http://ayvalikmagazin.com/temmuz-2014-26.html

 

 

 

ContactspcBanaspcCreative Commons Licenseİçeriğimiz CC BY-NC
spcUlaşınspcLisansına tabidir

w3c HTML CSS Compatible

* * * Site kullanım şartlarını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz * * *